.

luni, 18 ianuarie 2010

Poezie I

E prima postare de genul acesta . Pentru mine poezia este un sir de sentimente , trairi , ganduri expuse intr-un text . Asadar un roman de dragoste poate fi considerat o poezie , o poezie ce nu respecta cliseul rimelor . De aceea consider ca ce voi scrie in continuare e o poezie mai ciudata , dar e ce am incropit aseara inainte sa ma culc .


Infinge-ti un bland ghimpe in inima . Sentimente vor forma un torent rece-cald . Simti corpul sloi de gheata . Frica impanzeste corpul solid . Sangele se lichefiaza , dispretul il ajuta . Ochii pe post de ferestre sunt imobili . Orizontul este conturat doar de un nepasator soare . Piciorul se misca . Muschii sunt ai unui jaguar . Vrei sa fugi . Incet , incet , sentimentul de neputinta este inlocuit . Izvorul cald de sange . Sursa memoriului trairilor : inima se stinge , poate , micsorandu-se . Lasa loc sufletului . Corpul e acaparat . Cortex inactiv . Sentiment versus actiune . Primordial , fericirea iti dicteaza zabetul de pe chip . Nimic nu se mai poate intampla . oare ? Ecletism de sentiment , anticlasa de miscari , hall of fame al principiilor se scurg pe langa ghimpe . E ultimul pas ? Evadarea e dupa perdea . O clipire . In fata ta , oameni in halat . Se zbat . Gand : " ma vor ajuta " . Inca o clipire . Albeata pe retina . Un nou soare . Un soare pasator . Cortex activ . Persoana cunoscuta in fata . Cine este ? Nu stiu . Voi stiti ?

Leave a comment please ! :-D :-)

2 comentarii:

  1. Nu-mi plac poeziile.:d Cred ca Eminescu a fost beat cand a scris poezii si ca nu a vrut sa transmita nimic, doar ca noi suntem atat de idioti incat ducem la extrem orice vers de-al lui. Whatever...
    E o poezie ok. Daca mai scrii vreo 100 ai putea sa le pui intr-un volum si sa castigi some money:>

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim9.9.10

    Pentru o poezie mai speciala "incropita" inainte de culcare,transmite emotii puternice. Desi, overall, daca te pasioneaza subiectul, ai putea incerca sa il dezvolti, sa ii acorzi mai mult timp. Pentru ca inceputul e .. promitator!
    Dragos, cu siguranta nu poti sa afirmi asa ceva despre Eminescu! Cel mult, poti sa il consideri un geniu neinteles! Faptul ca tie nu iti place poezia in general nu iti aroga dreptul de a spune lucruri atat de dure. Oricum, e parerea ta, pot cel mult sa nu fiu de acord cu ea si sa sper ca vei descoperi macar o poezie care sa iti fie pe plac, nu neaparat de Eminescu!

    RăspundețiȘtergere