.

marți, 24 noiembrie 2009

Despre emanciparea femeii

Timp de secole,femeiile au trait intr-o lume a barbatilor,neavand nici un drept,ci doar datoria de a fi sotii si mame bune.

Fiind reprezentantii sexului tare,barbatii au reusit sa profite timp de secole de slabiciunea femeii,de inferioritatea sa din punct de vedere fizic si de finetea si sensibilitaea acesteia. Din cele mai vechi timpuri chiar pana in prezent,masculinul si experientele sale erau considerate norma pentru comportamentul si realizarile umane. Experientele femeilor si tot ce tine de femeiesc erau considerate deviatii sau exceptii de la norma universal masculina.

Ok . Toti barbatii au gresit din punctul asta de vedere . Dar , dupa ce emanciparea femeii s-a realizat , lucru cu care sunt intru totul de acord , femeia vrea mai mult , sa fie peste barbat . Ok . Mi se pare logic . Barbatii au fost vazuti mereu ca niste animale ce cauta suprematia , acum si femeia ? Pai cam la asta se ajunge . Dupa ce se ajunge la un echilibru de bun simt , acesta va fi distrus , pentru ca asa e logic . Absurd ! Dupa ce s-au luptat pentru egalitate , acum vor sa schimbe rolurile , chiar daca se stie de unde s-a plecat . Cum am mai spus , absurd !

Ok . Chestii inevitabile . Dar sa spun ce cred despre relatia dintre femeia si barbat . Acestia nu pot sa aiba acelasi indatoriri , obligatii sau drepturi in viata . Nu sariti ! In societatea moderna femeia si barbatul trebuie sa traiasca dupa anumite legi ale naturii . Nu putem sa punem toate femeiile sa taie copaci , sau sa faca sosele suspendate peste capitala ( nici barbatii nu fac asta in Romania ) , precum nu putem pune barbatii sa planga la viziunea fiecarui copil orfan . Fiecare se naste cu un scop in viata , fiecare trebuie sa incerce sa si-l duca la indeplinire , iar in calea fiecaruia sa nu existe un obstacol sexul pe care il reprezinta .

Lucru ce ma enerveaza la culme e ca aud de fete care se vad feministe" . Urasc cuvantul asta . Dom'le , pentru mine ca esti fata nu prezinta nici un dezavantaj . Ce incearca sa demonstreze acestea ? Nu inteleg si disper cand incerc sa le inteleg . Pentru mine femeia e egala barbatului , chiar daca uneori sa fii fata prezinta anumite dezavantaje , nici pentru baieti nu e curcubeul la orizont in fiecare minut .

Revin din nou la cuvantul "emancipare" . Si incerc sa termin cu o mica concluzie . Uf ! Emanciparea femeii in ziua de azi , in societatea moderna in care vrem sa fim , reprezinta semnarea unui contract de 5 lei prin care o parte se vrea invinsa ( barbatii ) , dar defapt nu e asa ( deoarece e normal sa fim cu totii egali ) , iar acel contract e fluturat sub nasul invinsilor ca si cand ar fi Pactul Ribbentrop-Molotov .

2 comentarii:

  1. Ai dreptate, ar trebui sa fim cu totii egali, dar din pacate inca exista mentalitatea traditionala: 'femeia sa stea la cratita si barbatul sa munceasca'. Pe de o parte cred ca femeia ar trebui sa fie considerata superioara poate ca o razbunare a secolelor de oprimare sau poate doar petru ca sunt fata. Pe de alta parte stiu ca nu va fi niciodata egalitate intre sexe, rase, religii etc. pentru ca oamenii tot oameni raman si prostia se inmulteste odata cu ei. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand exista o egalitate a vietii, intre barbat si femeie. Ceea ce vreau sa spun e ca ambele parti participa direct si in mod egal la dezvoltarea societatii si a vietii. Spre ex. nici un copil nu ar putea aparea fara participarea ambelor parti. Banal, insa aceasta este o egalitate vizibila.
    In al doilea rand, femeile NU sunt egale cu barbatii cand vine vorba de profesii, meserii... fiindca femeile, cel mai des, pun suflet. Am sa-i folosesc ideea Laviniei (cretina:d) drept exemplu: o femeie in politica e un dezastru, nu va reusi nimic, caci o femeie nu este dispusa sa calce pe cadavre, asa cum trebuie sa faca un politician si cum fac barbatii. Bineinteles, exista si acea exceptie care confirma regula... gen Nikita >:)

    Plus ca aceasta egalitate nici nu se vrea de catre barbati. Si nu ma refer la faptul ca ei sunt orgoliosi, ci la faptul ca nici un barbat nu vrea o femeie care e mai dura decat el (din nou clasicul ex. Nikita). De aceea femeie trebuie sa fie sensibila, cu trasaturi fine si... de fapt sa reprezinte cuvantul "feminitate".

    Cat despre feminism... feminismul a fost castigat pana in prezent, deci acum mai ramane razbunarea. Cum spunea Cristiana, e timpul ca femeile sa-si ia revansa pentru secolele in care au suferit.

    RăspundețiȘtergere